Deta Machines 2.0

Geplaatst op 01/10/2017

DETA MACHINES 2.0   ALIVE & KICKING

Deta Machines is springlevend. Deta Machines heeft er zeer recent een uitbreiding van de bedrijfsgebouwen opzitten en is intussen ook officieel verdeler van het Italiaanse merk Casadei-Busellato. Na jaren verdeler geweest te zijn van de rode machines van SCM Group, maakt Deta Machines een frisse start met de verdeling van de machines van Casadei-Busellato.

Het bedrijf noemt het zelf Deta Machines 2.0: een upgrade van het bestaande bedrijf. Deta Machines zal immers hetzelfde hoge niveau van advies voor verkoop bieden en dezelfde uitstekende service na verkoop.

investeringen in infrastructuur

Onze bedrijfsgebouwen werden uitgebreid met een nieuwe opslaghal van 1.000 m2 voorzien van alle moderne technologiën en een state-of the-art rolbrug.  Hierdoor beschikken we nu over meer dan 4.000 m2 magazijnen, toonzaal en bureelruimtes.  Door deze investeringen verhogen we niet alleen onze opslagcapaciteit maar ook onze efficiëntie.  Er kwam een aparte productieruimte voor onze afdeling stofafzuiging en een grotere toonzaal met een permanente display van alle machines in het gamma.  Bovendien worden eerstdaags onze nieuwe inkom en commerciële bureelruimtes afgewerkt.  Ook rondom de gebouwen kwam een nieuwe groenzone met aanplantingen en een opvangbuffer voor regenwater.

De nieuwe toonzaal wordt verwacht tegen eind oktober.

Investeringen in softwarE

Een volledig nieuwe CRM-software zorgt voor een vlottere administratieve werking en een betere klantenopvolging.  Ook de service-afdeling maakt van het systeem gebruik voor een geoptimaliseerd voorraadbeheer van onderdelen en wisselstukken en voor de inplanning en opvolging van onze technische dienst.

CASADEI-BUSELLATO BELGIUM

Toen SCM Group op de Ligna-beurs een doorgedreven rebranding van hun merken aankondigde, was dat het sein voor Deta Machines om zelf ook een eigen rebranding door te voeren. Die houdt in dat de significante rode kleur van de merken SCM en MiniMax (die sinds jaar en dag door DETA Machines in België worden verdeeld) verdwijnt. Deta Machines bekwam een nieuw contract met SCM Group, waarbij het bedrijf zich vanaf heden exclusief invoerder van de SCM businessunit Casadei-Busellato mag noemen. Het gamma bij Deta Machines is dus niet langer rood of blauw, maar… oranje.

Het aanbod van Casadei-Busellato omvat de volledige range machines: CNC’s, kantenlijmers, opdeelzagen, schuurmachines en klassieke machines.

Deta Machines is voor de invoer van Casadei-Busellato ook een samenwerking aangegaan met enkele collega-verdelers in België. Deta Machines verkiest om lokaal te blijven werken om zo de beste service aan hun klanten te kunnen bieden en zal als invoerder van Casadei-Busellato de machines verder geografisch verdelen naar enkele lokale verdelers in België.

 

Heeft u hier vragen over?  Contacteer ons: info@detagroup.be of 051691909