Stofafzuiging

Naast nieuwe machines en gebruikte machines is de afdeling stofafzuiging een belangrijke derde pijler binnen DETA Group. 

Niet alleen is het een vanzelfsprekende aanvulling op ons aanbod van nieuwe en gebruikte machines, maar bovendien is stofafzuiging de voorbije jaren voor elk houtverwerkend bedrijf steeds belangrijker geworden.  Want wie hout verwerkt maakt onvermijdelijk afval. Om goed, veilig en gezond te kunnen werken dienen deze afvalstoffen (spanen, zaagsel, schuurstof, enz...) op een snelle en efficiënte manier te worden afgevoerd, gefilterd en opgeslagen.  Eventueel kunnen de opgeslagen afvalstoffen meteen worden verwerkt tot briketten of pellets, die dan als brandstof kunnen worden gerecycleerd.

NEMEGEER LUCHT- EN FILTERTECHNIEK

Om de snelle groei van deze activiteit binnen onze groep in goede banen te leiden, werden vanaf 1/1/2016 de activiteiten van de firma NEMEGEER LUCHT- EN FILTERTECHNIEK binnen onze groep geïntegreerd.

 

De firma Nemegeer heeft meer dan 20 jaar ervaring in de professionele stofafzuiging voor de houtindustrie.  Door gebruik te maken van kwalitatief materiaal en een uitstekend advies in samenspraak met de klant hebben wij onze plek in deze sector verzekerd.  Alle projecten worden in eigen beheer uitgevoerd: het leveren, plaatsen, monteren van de leidingen en het plaatsen en aansluiten van de elektra.  Een voorafgaande doorlichting van uw behoeften is steeds een must. Daarom zullen we altijd bij ieder project met advies en voorstellen klaar staan.

 Alle geleverde en geplaatste installaties zijn volgens de ATEX 137-norm.  Daartoe worden de nodige attesten afgeleverd.  De installaties zijn steeds voorzien van brandkleppen, explosieluiken, blusleiding en hebben een reststofemissie minder dan 0,2mg.  Het gebruikte leidingmateriaal is lekdicht volgens de luchtdichtheidsklassen A en B volgens de Eurovent 2.2 evenals Klasse I, II en III volgens DIN 24194.   Wij beschikken steeds over een grote stock aan leidingmaterialen en flexibels.   ook de meeste onderdelen van de filterinstallaties zijn steeds op voorraad.  Service en dienst-na-verkoop gebeurt met een volledig uitgeruste bestelwagen, waar alles in aanwezig is om bij een storing de klant zo snel mogelijk te helpen.  Ons vakmanschap bij het plaatsen van het leidingnet is één van onze handelsmerken.  Steeds worden deze met de grootste zorg geplaatst.

Van een éénvoudige zakkenfilter tot volledige projecten met doorblaasfilter of hoogrendementsinstallaties. Wij bieden U een totaaloplossing met inbegrip van brekers en brikettenpersen. Uitwerking en montage van uw leidingsnet met hoogwaardige buisleidingen en materialen. Talrijke referenties op aanvraag.

 

Deta Group kan elke klant een volledige oplossing op maat aanbieden.  Daarbij houden we rekening met budget, veiligheideisen en specifieke wensen van de klant.  Na het opmeten en berekenen van debieten en leidingsnet wordt een filtersysteem voorgesteld, gaande van een éénvoudige zakkenfilter, over doorblaas- en kettingfilter tot filtersystemen voor plaatsing direct boven een briketteer- of pelletpers.  Sinds kort behoren ook hoogrendementsfilters tot ons aanbod.