HIEP HIEP HOERA

Geplaatst op 08/01/2017

Op 8 januari 1982 werd DETA Machines BVBA opgericht door Ludo Van Reeth en Patrick Deman.

Alles begon als een handel in tweedehands machines.  De machines werden opgeslagen in een schuur in de Kloosterstraat in Wevelgem en de leveringen gebeurden met een oude Mercedes vrachtwagen.  Het was een tijd van hard werken en veel "zijn plan trekken".  Internet, gsm en zelfs PC en fax bestonden nog niet.  In de voormiddag werden machines geleverd of opgehaald en in de namiddag werden de facturen met de hand geschreven of getypt op een typemachine. 

Gestadig groeide de onderneming en begin jaren negentig werd verhuisd naar een magazijn in de Menenstraat in Wevelgem.  Ook daar werd de beschikbare ruimte gauw te klein en kwam er een tweede magazijn in de Fabriekstraat.  In die periode werd Deta Machines in België en ver daar buiten de referentie in tweedehands houtbewerkingsmachines. 

Begin van de jaren 2000 kwam er naast de tweedehands machines ook een volwaardige afdeling nieuwe machines, met als belangrijkste leveranciers Robland, SCM en MiniMax.  Een nieuwe verhuis drong zich op en in 2011 namen we intrek in de huidige locatie in Beveren-Roeselare.  De onderneming onderging opnieuw een expansieve groei en werd zelfs invoerder voor de SCM en MiniMax machines voor heel België.

Met de oprichting van een volwaardige afdeling stofafzuiging, steunt de onderneming momenteel op 3 pijlers: gebruikte machines, nieuwe machines en stofafzuiging.  Een team van 15 medewerkers biedt onze klanten een uitstekende service.

DETA Machines viert dankzij de inzet van velen vandaag zijn 35ste verjaardag en kijkt vol vertrouwen en ambitie uit naar de toekomst.