HISTORIEK

1982

Oprichting DETA Machines BVBA.  Op heel korte tijd bouwt de onderneming een reputatie op en is algauw gekend als de specialist in tweedehands machines in België en ver daarbuiten. 

1990

In 1990 werd DETA Machines hoofdverdeler van de Belgische fabrikant ROBLAND.   Het gamma klassieke machines van de Brugse fabrikant, bestaande uit combinés, paneelzagen, schaafmachines en freesmachines was een mooie aanvulling op het aanbod tweedehands machines die de onderneming aanbood. 

2002

2002 was een belangrijke stap in de groei van de onderneming.  In 2002 vergrootte het aanbod nieuwe machines aanzienlijk met de verdeling van de machines van SCM Group, wereldleider in de productie van houtbewerkingsmachines.  Door de samenwerking met SCM Group Belgium, het fabrieksfiliaal van de fabrikant in België, nam het aanbod toe met kantenlijmers, opdeelzagen, schuurmachines en cnc-machines. 

2009

Doordat het aanbod steeg, steeg ook de omzet en het personeelsbestand.  Daardoor werd de locatie in de Menenstraat in Wevelgem te klein en was er nood aan een grotere en modernere infrastructuur.  Eind 2009 verhuisde de onderneming van Wevelgem naar de nieuwe locatie in de industriezone Beveren Noord te Roeselare.   Dit droeg bij tot een nog betere dienstverlening en een nieuwe versnelde groei van de onderneming.  Het aanbod van de onderneming was intussen uitgebreid tot nieuwe machines, gebruikte machine, stofafzuiging en schuurmaterialen.  Om administratief en marketingsgewijs gestructureerd verder te kunnen groeien, werden in 2009 alle deze activiteiten gegroepeerd onder één vlag: DETA GROUP.  

2014

Door een verregaande herorganisatie bij de hoofdleverancier SCM Group, werd DETA Machines eind 2014 zelfs rechtstreeks invoerder voor de SCM en MINIMAX machines van SCM Group in België en Luxemburg, en nam daarbij de taken van SCM GROUP BELGIUM over. 

2016

Om de snelle groei van de stofafzuigingsactiviteit binnen de groep in goede banen te leiden, werden vanaf 1/1/2016 de activiteiten van de firma NEMEGEER LUCHT- EN FILTERTECHNIEK binnen onze groep geïntegreerd.

2017

De gebouwen van 3.000 m2 worden uitgebreid met een nieuwe opslaghall van 1.000 m2 voorzien van alle moderene technologiën en een state-of the-art rolbrug.  Door deze investeringen verhoogt niet alleen de opslagcapaciteit maar ook de efficiëntie.  Er komt een aparte productieruimte voor de afdeling stofafzuiging en een grotere toonzaal met een permanente display van alle machines in het gamma.

2018

DETA Machines kijkt vol vertrouwen de toekomst tegemoet.  Naast de kwaliteit van de geleverde diensten en machines, blijven correct advies-voor-verkoop en een uitstekende service-na-verkoop, onze belangrijkste troeven.