HISTORIEK

1982

Oprichting DETA Machines BVBA.  Op heel korte tijd bouwt de onderneming een reputatie op en is algauw gekend als de specialist in tweedehands machines in België en ver daarbuiten. 

1990

In 1990 wordt DETA Machines hoofdverdeler van de Belgische fabrikant Robland.   Het gamma klassieke machines van de Brugse fabrikant, bestaande uit combinés, paneelzagen, schaafmachines en freesmachines vormt de ideale aanvulling op het aanbod tweedehands machines die de onderneming aanbiedt. 

2002

2002 is een belangrijke stap in de groei van de onderneming.  In 2002 vergroot het aanbod nieuwe machines aanzienlijk met de verdeling van de machines van SCM Group, wereldleider in de productie van houtbewerkingsmachines.  Door de samenwerking met SCM Group Belgium, het fabrieksfiliaal van de fabrikant in België, neemt het aanbod toe met kantenlijmers, opdeelzagen, schuurmachines en cnc-machines. 

2009

Door het stijgende aanbod, stijgt ook de omzet en het personeelsbestand.  Daardoor wordt de locatie in de Menenstraat in Wevelgem te klein en is er nood aan een grotere en modernere infrastructuur.  Eind 2009 verhuist de onderneming van Wevelgem naar de nieuwe locatie in de industriezone Beveren Noord te Roeselare.   Dit draagt bij tot een nog betere dienstverlening en een nieuwe versnelde groei van de onderneming.  Het aanbod van de onderneming is intussen uitgebreid tot nieuwe machines, gebruikte machines, en stofafzuigingsinstallaties.  Om administratief en marketingsgewijs gestructureerd verder te kunnen groeien, worden in 2009 alle deze activiteiten gegroepeerd onder één vlag: DETA GROUP.  

2014

Door een verregaande herorganisatie bij hoofdleverancier SCM Group, wordt DETA Machines eind 2014 zelfs rechtstreeks invoerder voor de SCM en MiniMax machines van SCM Group in België en Luxemburg.  DETA Machines neemt daarbij taken van SCM Group Belgium over. 

2016

Om de snelle groei van de stofafzuigingsactiviteit binnen de groep in goede banen te leiden, worden vanaf 1/01/2016 de activiteiten van de firma Nemegeer Lucht- en Filtertechniek binnen onze groep geïntegreerd.

2017

Deta Group blijft investeren.  De gebouwen van 3.000 m2 worden uitgebreid met een nieuwe opslaghall van 1.000 m2 voorzien van alle moderene technologiën en een state-of the-art rolbrug.  Door deze investeringen verhoogt niet alleen de opslagcapaciteit maar ook de efficiëntie.  Er komt een aparte productieruimte voor de afdeling stofafzuiging en een grotere toonzaal met een permanente display van alle machines in het gamma.  Tegelijk wordt er geïnvesteerd in CRM-software om de administratie en klantenopvolging te optimaliseren.

Bovendien zorgen nieuwe reorganisaties bij onze leverancier SCM Group ervoor dat DETA Machines opnieuw een belangrijke stap vooruit kan zetten.

Wanneer SCM Group in het voorjaar van 2017 een doorgedreven rebranding van hun merken doorvoert, verdwijnt de significante rode kleur van de merken SCM en MiniMax (die sinds jaar en dag door DETA Machines in België werden verdeeld).  DETA Machines bekomt een nieuw contract met SCM Group, waarbij het bedrijf zich vanaf 2017 exclusief invoerder van de SCM businessunit Casadei-Busellato mag noemen.

Het aanbod van Casadei-Busellato omvat de volledige range machines: CNC’s, kantenlijmers, opdeelzagen, schuurmachines en klassieke machines.

DETA Machines gaat als invoerder onder de naam Casadei-Busellato Belgium samenwerkingsakkoorden aan met enkele collega-verdelers om de machines te verdelen over heel België.

2017 was dus ontegensprekelijk een belangrijk jaar vol grote veranderingen… waarbij de onderneming evolueerde naar DETA MACHINES 2.0

 

2018

DETA Machines 2.0 kijkt vol vertrouwen de toekomst tegemoet. 

Naast de kwaliteit van de geleverde diensten en machines, blijven correct advies-voor-verkoop en een uitstekende service-na-verkoop, onze belangrijkste troeven.