HISTORIEK

1982

Oprichting DETA Machines BVBA.  Op heel korte tijd bouwt de onderneming een reputatie op en is algauw gekend als de specialist in tweedehands machines in België en ver daarbuiten. 

1990

In 1990 wordt DETA Machines hoofdverdeler van de Belgische fabrikant Robland.   Het gamma klassieke machines van de Brugse fabrikant, bestaande uit combinés, paneelzagen, schaafmachines en freesmachines vormt de ideale aanvulling op het aanbod tweedehands machines die de onderneming aanbiedt. 

2002

2002 is een belangrijke stap in de groei van de onderneming.  In 2002 vergroot het aanbod nieuwe machines aanzienlijk met de verdeling van de machines van SCM Group, wereldleider in de productie van houtbewerkingsmachines.  Door de samenwerking met SCM Group Belgium, het fabrieksfiliaal van de fabrikant in België, neemt het aanbod toe met kantenlijmers, opdeelzagen, schuurmachines en cnc-machines. 

2009

Door het stijgende aanbod, stijgt ook de omzet en het personeelsbestand.  Daardoor wordt de locatie in de Menenstraat in Wevelgem te klein en is er nood aan een grotere en modernere infrastructuur.  Eind 2009 verhuist de onderneming van Wevelgem naar de nieuwe locatie in de industriezone Beveren Noord te Roeselare.   Dit draagt bij tot een nog betere dienstverlening en een nieuwe versnelde groei van de onderneming.  Het aanbod van de onderneming is intussen uitgebreid tot nieuwe machines, gebruikte machines, en stofafzuigingsinstallaties.  Om administratief en marketingsgewijs gestructureerd verder te kunnen groeien, worden in 2009 alle deze activiteiten gegroepeerd onder één vlag: DETA GROUP.  

2014

Door een verregaande herorganisatie bij hoofdleverancier SCM Group, wordt DETA Machines eind 2014 zelfs rechtstreeks invoerder voor de SCM en MiniMax machines van SCM Group in België en Luxemburg.  DETA Machines neemt daarbij taken van SCM Group Belgium over. 

2016

Om de snelle groei van de stofafzuigingsactiviteit binnen de groep in goede banen te leiden, worden vanaf 1/01/2016 de activiteiten van de firma Nemegeer Lucht- en Filtertechniek binnen onze groep geïntegreerd.

2017

Deta Group blijft investeren.  De gebouwen van 3.000 m2 worden uitgebreid met een nieuwe opslaghall van 1.000 m2 voorzien van alle moderene technologiën en een state-of the-art rolbrug.  Door deze investeringen verhoogt niet alleen de opslagcapaciteit maar ook de efficiëntie.  Er komt een aparte productieruimte voor de afdeling stofafzuiging en een grotere toonzaal met een permanente display van alle machines in het gamma.  Tegelijk wordt er geïnvesteerd in CRM-software om de administratie en klantenopvolging te optimaliseren.

Bovendien zorgen nieuwe reorganisaties bij onze leverancier SCM Group ervoor dat DETA Machines opnieuw een belangrijke stap voorruit kan zetten.

Voorheen waren de merken van de SCM Group verdeelt in “blauwe” merken (hoofdzakelijk grotere industriële machines) en “rode” merken (hoofdzakelijk bedoeld voor de KMO).  Maar op de Ligna beurs in Hannover presenteert de industriële machinebouwer een doorgedreven rebranding waarbij een aantal merken die historisch deel uitmaakten van de groep (zoals de “blauwe” merknamen Gabbiani, Morbidelli, Stefani en de “rode” merknamen SCM en MiniMax ) vanaf nu allen onder het één merknaam SCM worden geplaatst.  Ze worden dus niet langer als afzonderlijke merknamen gebruikt maar in de productnaam van de machines geïntegreerd.

Als gevolg van deze rebranding verdwijnt de significante rode kleur van de merken SCM en MiniMax (die sinds jaar en dag door DETA Machines in België worden verdeeld) en worden deze volledig in de blauwe lijn van het merk opgenomen.  De verdeling van deze “blauwe” lijn in België is - voor alle duidelijkheid - NIET in handen van DETA Machines.

Voor DETA Machines is er echter heel goed nieuws: vanaf 1 oktober 2017 verkrijgt DETA Machines immers de invoerrechten en exclusieve verdeling voor België voor het volledige machinegamma Casadei-Busellato.

Voortaan zijn onze machines dus niet langer rood of blauw, maar… oranje.  

2017 is dus ontegensprekelijk een jaar vol veranderingen…

... en de onderneming evolueert dus naar DETA MACHINES 2.0

 

2018

DETA Machines 2.0 kijkt vol vertrouwen de toekomst tegemoet.  Naast de kwaliteit van de geleverde diensten en machines, blijven correct advies-voor-verkoop en een uitstekende service-na-verkoop, onze belangrijkste troeven.